Carl, ca. 2 år
Carl til de Sjællandske mesterskaber for skovhuggere, 1979
Billede fra Berlinske Tidende om skovarbejdere, 1979.
Carl var glad for sit fag.
Både i det daglige arbejde og når der i fritiden skulle kæm-pes om mesterskaber i hvem som var bedst med motor-saven.
Carl ved Det Danske Komando i Tyskland
Carl på en trappe ved Valsølillegården.
De fine Plusfor-bukser har sikkert været en passende beklædning for en underfor-valter
Carl Joakim Jonesen
& Helene Katrine Eva Christensen
Carl blev født 1928 i Vindehelsinge som første barn af Jørgen og Marie Jonessen.
Jørgen havde været kærester med to piger på samme tid og fik barn med dem begge og da han ved Carls fødsel endnu ikke havde fået valgt side og da der stadig var verserende faderskabssager, blev Carl navngivet Jakobsen som var moderens efternavn.
Efter nogen tid finder Carls forældre Jørgen og Marie ud af at det skal være disse to og de bliver gift i 1929, men det er først i forbindelse med Carls konfirmationsforberedelse at han får ændret sit efternavn til Jonesen som jo er faderens efternavn.
Familien flytter til Halehuset ved Tissø hvor de bor i samme hus som Carls oldefar Lars Christian. Senere flytter de rundt til forskellige huse omkring Buerup. Da Carl bliver konfirmeret i 1943 bor familien i "Det Blå Palæ" også kaldet Kildebakkehuset.
Allerede inden konfirmationen kommer Carl ud at tjene på de nærliggende gårde. De gik jo kun i skole hver anden dag og så kan han jo lige så godt gøre lidt gavn de andre dage.
Det første halve år fik Carl 200 kr i løn, så da de skulle forhandle om det næste halve års løn, så tilbød bonden ham "halv-tredie hundrede".... Det viste Carl ikke lige hvad det betød, så han ville lige hjem at spørge sin far inden han sagde ja til tilbudet.
Faderen sendte ham straks tilbage med besked om at han skulle sige, ja tak. Det var jo 250 kr. så det var en pæn lønforhøjelse.
De næste år tjente Carl på de nærliggende gårde indtil han skulle ind som soldat.
Han blev værnepligtig på Vordigborg kaserne. Det var kort tid efter 2. verdens krig, så Carl fik forlænget soldatertiden med et ophold i "Det Danske Komando i Tyskland"
Danmark havde forpligtigede sig til at være en del af de allierede styrkers kontrol med Tyskland efter krigen.
Det sønderbombede Nordtyskland har ikke været et pænt syn og der var en masse forarmede mennesker, som gjore et stort indtryk på Carl.
Han brød sig ikke meget om det han så og talte meget sjældent om sin tid i Tyskland.
Kort tid efter Soldatertiden kom Carl til Valsølillegården, som er en større herregård på Midtsjælland. Her blev han Ladefoged, det var den person, der skulle lukke og slukke når alle maskiner og redskaber var kommet ind i laden efter endt arbejdsdag.
Senere blev han underforvalter, som er en slags højre hånd for forvalteren.
Carl var glad for at spille håndbold og brugte meget af sin tid på dette i Frem Haraldsted. Både når han selv spillede men også når han fulgte pigerne i deres kampe. Og de ville meget gerne have Carl med, når de spillede for han var flink til at give is når de vandt...!
Det var også her at Carl mødte sin hustru Helene.
Helene var født i 1934 i Gurreby på Lolland og hendes forældre var Viggo og Agnieszka "Agnes" Kristensen.
Viggo stammede fra Valsølille på Midtsjælland, men var taget til Lolland for at tjene nogle penge i roerne.
Her mødte han Agnes som var en af de mange polske roepiger, der kom til Danmark op til 1. Verdenskrig.
I 1954 flyttede de ind hos Helenes far i Allindelille Old og i maj 1955 fik de deres første søn Arne (Undertegnede).
Carl havde fået sig et nyt job med at lægge sten i forbindelse med bygning af Danmarks første motorvej, Hørsholm Motorvejen. Pengene var gode, men det var også surt med køreturen frem og tilbage mellem Midsjælland og Lyngby.
I 1955 forslår svigerfaderen Viggo at han skulle blive skovarbej-der på Skjoldenæsholm som han selv var og det var et job som passende Carl så meget, at blev i samme job de næste 32 år.
Efter et par år blev der et skovhus ledigt og de flyttede til Kedelskovhuset ved Skjoldenæsholm. Her blev Lillian som det næste barn født. I 1961 flyttede de til Ny Tegldamshuset hvor Susanne som det tredie og sidste barn blev født.
Helene havde været hjemmegående husmoder, men da den mindste, Susanne, begyndte at gå i skole, fik hun et job som rengøringsassistent på Søholmskolen. Her var hun i mange år indtil hun skiftede til en privat institution.
Carl døde af kræft i 1987 lige før han blev 59 år efter et liv helt uden sygdom. Helene blev boende i skovhuset helt frem til 2005, hvor hun flyttede til Ringsted.
Carls forældre: Jørgen & Marie Jonessen
Helenes forældre: Viggo & Agnes Kristensen
Deres børn:
Arne Leif Jonesen, 1955
Lillian Tonni Jonesen, 1959
Susanne Birgit Jonesen, 1962
Bryllupsbillede, 26. februar 1955, Haraldsted
Carl & Helene på besøg i Buerup hos Carls forældre. I anhængeren ligger Arne og den blev i øvrigt kaldt for "Rulle-pip-kassen"
Cykelturen på de ca. 2 x 45 km fra Midtsjælland til Buerup blev ofte taget hver anden weekend.
Carl & Helene, med børnene Arne, Lillian og Susanne.
Tegldamshuset ved Skjoldenæsholm, ca. 1966
Carl på tur til Hamburg, 1950. Da han lå ved Det Danske Komando i Tyskland